Játszóház

A Manóbirodalom Készségfejlesztő Játszóház 2011-ben nyitotta meg kapuit. Célunk egy olyan játszóház létrehozása volt, ahol a családok újszülött kortól egészen a kisiskolás korig tartalmas szórakozási lehetőséget találnak. Játszóházunk családias hangulatú, 50 négyzetméteres, ezért kiválóan alkalmas az első szocializációs lépések megtételéhez. A folyamatos képzéseknek köszönhetően játszóházunk időről időre megújul. 2020 őszén játszóházunkban áttérünk a Montessori pedagógiára. Játékainkat is ennek megfelelően átrendezzük, fejlesztjük.


Foglalkozásaink

Bölcsibe, oviba szoktató csoport MINIOVI (1,5-3 éves korig) Az első közösségi élmények

Időpont: hétfő-szerda vagy kedd-csütörtök 9:00-12:00

Bölcsibe, oviba szoktató csoportunkban Maria Montessori pedagógiai elvét alkalmazzuk. “Ne! Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” A csoportvezető segítőként vesz részt a gyermekek életében. Cél az önállóság fejlesztése, a világ felfedezése. Játék közben a gyermekeknek fejlődik a figyelmük, a koncentrációjuk, a türelmük, a szem-kéz koordinációjuk, a térlátásuk.

Folyamatosan várjuk közösségbe szoktató csoportunkba azokat a Kismanókat, akik nem járnak bölcsibe, oviba, de szeretnének belekóstolni a közösségi élet rejtelmeibe, és észrevétlenül elszakadni a családi fészektől pár órára. A MiniOvi csoportot ajánljuk azoknak az anyukáknak, akik hetente fix időben szeretnék ügyeiket intézni, bevásárolni, vagy időt szakítani saját magukra.Az önfeledt szabad játék mellett a MiniOviban gyurmázunk, festünk, ragasztunk, pecsételünk, énekelünk, mondókázunk, tornázunk. Hatalmas játszótálcánkon pedig szenzoros (érzékelésen alapuló), különböző alakú, színű, textúrájú kincses dobozokkal játszunk.

Az oviba, bölcsibe szoktató MiniOvi csoport előnyei: • kis csoportlétszám (max. 4-5 fő) • maximális odafigyelés • szeretetteljes, családias légkör

MiniOvinkba folyamatos a felvétel a szabad helyek függvényében. A havi díjat minden hónap első hetében kell átutalással vagy készpénzben rendezni. A MiniOvi díja étkezést nem tartalmaz, a szülők által hozott gyümölcsöt, egészséges nasit kapják a gyermekek tízóraira. Alkalmi (1-1 alkalom) díjfizetésére előzetes megbeszélés esetén, egyedi elbírálás alapján van lehetőség.


Bölcsis játszódélelőtt és játszóház


Időpont: péntek 9:00-12:00

Bölcsis játszódélelőttünket ajánljuk 10-12 hónapos kortól 3 éves korig, amikor a babák, gyerekek elkezdenek nyitni mások felé, igénylik az új környezetet, játékokat. A Manóbirodalom Játszóházban családias környezetben ismerkedhetnek a babák és a gyerekek egymással. Megtanulják a játékokat megosztani, ismerkednek, tanulnak egymástól. A játszócsoport jó ugródeszka a későbbi bölcsis, ovis életbe, ahol a nagyobb csoportlétszám miatt kevesebb figyelem jut majd rájuk. Bölcsis játszódélelőttünkön szülők és gyerekek együtt, közösen vesznek részt.


Matatóka játszócsoport 1,5-3 éveseknek

Időpont: csütörtök 16:00-17:00

Taktilis érzékelésen (tapintáson) alapuló baba-mama játszócsoport.

A Matatóka játszócsoport az érzékszervekre ható (szenzoros) játékokon alapul. Hatalmas játszótálcánkat az évszaknak megfelelő kincsekkel rendezzük be. Az ismerkedést rövid tornával, mondókázással, énekléssel kezdjük, majd a gyerekek különböző, természetes alapanyagokat ismerhetnek meg, vizsgálhatnak meg, úgymint fa, festett rizs, tészta, textil, filc, üveg. Ezek tapintása, válogatása, öntögetése, csoportosítása pozitívan hat a fejlődő idegrendszerre. A foglalkozás során fejlődik a gyermek szociális, motorikus készsége, probléma megoldási készsége, új textúrákkal ismerkedik meg, megtapasztalja a feloldódás örömét.
A közös játék részét képezi a gyurmázás. A színes, illatos gyurmát természetes anyagokkal, magokkal díszítjük. Egyedi, saját tervezésű gyurmázó lapjaink teszik még vonzóbbá az élményt.


Egyéni iskola-előkészítő foglalkozás 5-7 éveseknek

Időpont: hétköznap délután

Deákné B. Katalin (Tudatosszülő) kidolgozott módszere alapján vállaljuk a nagycsoportos óvodások EGYÉNI fejlesztését.
▶mennyiségfogalom alapozása a 10-es számkörben
▶tanulásmódszertan
▶kifejezőkészség fejlesztése
▶önálló matematikai gondolkodás
▶műveletvégzés a 10-es számkörben
▶az önállóság és az önellenőrzés alapozása
▶memóriafejlesztés
Az egyéni foglalkozás a leghatékonyabb módszer a kisebb hiányosságok pótlására!


Vitamintorna-Zenés mesetorna 5-7 éveseknek

Időpont: kedd 17:00-17:45

Az egészségnevelés gyakorlására, a testi képességek mozgásos fejlesztésére, az egészségügyi felvilágosításra alkalmas a Vitamintorna program. A mesék, a bábok alkalmazása, a mozgásos
anyag és a zene ritmusa, mint motiváló tényezõk szerepelnek a Vitamintorna foglalkozásokon. Minden egyes foglalkozás az egészséges életmódra, életvitelre készít fel, és megpróbálja megszerettetni a mozgást a gyerekekkel. A bábok elkészítése sikerélményt jelent a gyermek számára.

A mesetorna főszereplője T-Vitamin, melyet nem lehet szájon át bevenni, mint a többi vitamint, hanem vele együtt mozogni, tornázni kell. A foglalkozások alatt elkísérjük T-Vitamint kalandos útján, megismerkedünk barátaival.


GMP diagnosztika beszédhallást, beszédészlelést és beszédmegértést vizsgáló módszer

A vizsgálatot végzi: Miklós Gyöngyi GMP diagnoszta, óvodapedagógus: óvoda-iskolaátmenet segítő, gyógypedagógus hallgató, olvasás-szövegértés specialista.

Időpont egyeztetés szükséges 0670 3834540

Mikor van szükség a GMP tesztre?
Óvodás, iskolás korban, 3 éves kortól 12-13 éves korig az alábbi ” jelzések ” utalnak a részfolyamatok zavarára :
o a tartós beszédhiba
o megkésett beszédfejlődés/ ha lányok 2 éves, fiúk 2,5 éves korig nem kezdtek el beszélni/
o az ép hallás melletti „figyelmetlenség”
o a túlzott játékosság
o a mesehallgatás kerülése
o magatartási, viselkedési gondok
o a gyermekhez intézett közlések gyakori félreértése, vagy a gyakori visszakérdezés
o verstanulási nehézség
o iskolás korú gyermeknél gyenge helyesírási és/ vagy olvasási készség
o motiválatlanság
o a láthatóan lassú gondolatmenet is ide sorolható

Árainkat a https://manobirodalom.hu/arak/ menüpont alatt találjátok!

Lépjen velünk kapcsolatba!

[anr_nocaptcha g-recaptcha-response]