Játszóház

A Manóbirodalom Készségfejlesztő Játszóház 2011-ben nyitotta meg kapuit. Célunk egy olyan hely létrehozása volt, ahol a családok újszülött kortól egészen a kisiskolás korig tartalmas szórakozási lehetőséget találnak. Játszóházunk családias hangulatú, 50 négyzetméteres, ezért kiválóan alkalmas az első szocializációs lépések megtételéhez. A folyamatos képzéseknek köszönhetően játszóházunk időről időre megújul. 2020 őszén játszóházunkban áttérünk a Montessori pedagógiára. Játékainkat is ennek megfelelően átrendezzük, fejlesztjük.


Foglalkozásaink

Bölcsibe, oviba szoktató csoport MINIOVI (1,5-3 éves korig) Az első közösségi élmények

Időpont: hétfő-szerda vagy kedd-csütörtök 9:00-12:00

Bölcsibe, oviba szoktató csoportunkban Maria Montessori pedagógiai elvét alkalmazzuk. “Ne! Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” A csoportvezető segítőként vesz részt a gyermekek életében. Cél az önállóság fejlesztése, a világ felfedezése. Játék közben a gyermekeknek fejlődik a figyelmük, a koncentrációjuk, a türelmük, a szem-kéz koordinációjuk, a térlátásuk.

Folyamatosan várjuk közösségbe szoktató csoportunkba azokat a Kismanókat, akik nem járnak bölcsibe, oviba, de szeretnének belekóstolni a közösségi élet rejtelmeibe, és észrevétlenül elszakadni a családi fészektől pár órára. Ezt a csoportot ajánljuk azoknak az anyukáknak, akik hetente fix időben szeretnék ügyeiket intézni, bevásárolni, vagy időt szakítani saját magukra.Az önfeledt szabad játék mellett a foglalkozásokon gyurmázunk, festünk, ragasztunk, pecsételünk, pöttyözünk, énekelünk, mondókázunk.

Az oviba, bölcsibe szoktató csoport előnyei: • kis csoportlétszám (max. 4-5 fő) • maximális odafigyelés • szeretetteljes, családias légkör

MiniOvinkba folyamatos a felvétel a szabad helyek függvényében. A havi díjat minden hónap első hetében kell átutalással vagy készpénzben rendezni. A MiniOvi díja étkezést nem tartalmaz, a szülők által hozott gyümölcsöt, egészséges nasit kapják a gyermekek tízóraira. Alkalmi (1-1 alkalom) díjfizetésére előzetes megbeszélés esetén, egyedi elbírálás alapján van lehetőség.


Bölcsis játszódélelőtt és játszóház


Időpont: hétfő-péntek 9:00-12:30

Bölcsis játszódélelőttünket ajánljuk 10-12 hónapos kortól 3 éves korig, amikor a babák, gyerekek elkezdenek nyitni mások felé, igénylik az új környezetet, játékokat. A Manóbirodalom Játszóházban családias környezetben ismerkedhetnek a babák és a gyerekek egymással. Megtanulják a játékokat megosztani, ismerkednek, tanulnak egymástól. Ez a csoport jó ugródeszka a későbbi bölcsis, ovis életbe, ahol a nagyobb csoportlétszám miatt kevesebb figyelem jut majd rájuk. Bölcsis játszódélelőttünkön szülők és gyerekek együtt, közösen vesznek részt.


Érzelmi intelligencia fejlesztő foglalkozás 3-6 éves ovisoknak

Időpont: kedd 16:00-16:45

Toleranciát, empátiát, önkifejezést, vizuális és auditív figyelmet fejlesztő kooperatív játékokkal várja Monori Eszter pszichológus a 3-6 éves ovisokat kedd délutánonként a Manóbridalomban.

Inspiráló, fejlesztő módszerek: közös rajzolás, közös mesélés, papírszínház, bábozás, érzelmi és értelmi intelligencia fejlesztése speciális eszközökkel és módszerekkel.


Vitamintorna-Zenés mesetorna 5-7 éveseknek

Időpont: kedd 17:00-17:45

Az egészségnevelés gyakorlására, a testi képességek mozgásos fejlesztésére, az egészségügyi felvilágosításra alkalmas a Vitamintorna program. A mesék, a bábok alkalmazása, a mozgásos
anyag és a zene ritmusa, mint motiváló tényezõk szerepelnek a Vitamintorna foglalkozásokon. Minden egyes foglalkozás az egészséges életmódra, életvitelre készít fel, és megpróbálja megszerettetni a mozgást a gyerekekkel. A bábok elkészítése sikerélményt jelent a gyermek számára.

A mesetorna főszereplője T-Vitamin, melyet nem lehet szájon át bevenni, mint a többi vitamint, hanem vele együtt mozogni, tornázni kell. A foglalkozások alatt elkísérjük T-Vitamint kalandos útján, megismerkedünk barátaival.


Egyéni iskola-előkészítő foglalkozás 5-7 éveseknek

Időpont: hétköznap délután

*Gyermeke sokat izeg-mozog, ezért aggódik, hogyan fogja bírni az iskolai órákat? *Nem tud koncentrálni? *Nehéz lekötni a figyelmét? *Nem szeret rajzolni, színezni?

Az iskolakezdéshez szükséges készségek fejleszthetőek!

Deákné B. Katalin (Tudatosszülő) kidolgozott módszere alapján vállaljuk a nagycsoportos óvodások EGYÉNI fejlesztését.
▶mennyiségfogalom alapozása a 10-es számkörben
▶tanulásmódszertan
▶kifejezőkészség fejlesztése
▶önálló matematikai gondolkodás
▶műveletvégzés a 10-es számkörben
▶az önállóság és az önellenőrzés alapozása
▶memóriafejlesztés
Az egyéni foglalkozás a leghatékonyabb módszer a kisebb hiányosságok pótlására!

Kérjen időpontot!


GMP diagnosztika beszédhallást, beszédészlelést és beszédmegértést vizsgáló módszer

A vizsgálatot végzi: Miklós Gyöngyi GMP diagnoszta, óvodapedagógus: óvoda-iskolaátmenet segítő, gyógypedagógus hallgató, olvasás-szövegértés specialista.

Időpont egyeztetés szükséges 0670 3834540

Mikor van szükség a GMP tesztre?
Óvodás, iskolás korban, 3 éves kortól 12-13 éves korig az alábbi ” jelzések ” utalnak a részfolyamatok zavarára :
o a tartós beszédhiba
o megkésett beszédfejlődés/ ha lányok 2 éves, fiúk 2,5 éves korig nem kezdtek el beszélni/
o az ép hallás melletti „figyelmetlenség”
o a túlzott játékosság
o a mesehallgatás kerülése
o magatartási, viselkedési gondok
o a gyermekhez intézett közlések gyakori félreértése, vagy a gyakori visszakérdezés
o verstanulási nehézség
o iskolás korú gyermeknél gyenge helyesírási és/ vagy olvasási készség
o motiválatlanság
o a láthatóan lassú gondolatmenet is ide sorolható


Ovis angol foglalkozás 4-6 éveseknek

Időpont: jelenleg szünetel

A korai nyelvtanulás megalapozza a későbbi nyelvtanulást, elősegíti a magabiztos, stressz nélküli nyelvhasználatot. A kisgyermekkori nyelvelsajátítás az anyanyelv elsajátításához hasonló módon történik. A nyelvtani szabályokat a magyar nyelvhez hasonlóan, az idegen nyelven sem tudatosan, hanem érzésből használja a gyermek.

Ovis angol foglalkozásunkat az életkori sajátosságok figyelembevételével tartjuk:

  • Sok mozgás
  • Angol nyelvű dalok és mondókák
  • Angol nyelvű játékos feladatok
  • Kis létszámú csoport (maximum 6 fő)

Babás jóga 6 hetes-2 éves korig

Időpont: jelenleg szünetel

A gyakorlatok közben a baba az érintések által kellemes, nyugtató masszázsban részesül és több gyakorlatban is együtt mozog az anyukával ,ami erősíti az egymáshoz való kötődést A gyakorlatok javítják a tartást, erősítik a hátat. A babád is élvezheti kortársai társaságát, egymástól rengeteg mindent ellesnek. Amellett, hogy a gyakorlatok elősegítik a baba fejlődését kedvezően befolyásolják idegrendszeri érését a mozgás és egyensúly érzékelést. A szülés utáni minél hamarabbi jógázás elkezdése segít elkerülni a szülés utáni depresszió kialakulását.

Lépjen velünk kapcsolatba!